Mahalle sakinleri ile hurdacılar çatıştı: Kaos çıktı!

İstanbul Bayrampaşa İsmet Paşa ilçesi Tophane Caddesi’nde saat 18.00 sıralarında önce kavga, ardından yangın çıktı.

Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan dairelere ihale yoluyla gelen hurdacıların, belirlenen binada hurda toplamaya başladığı öğrenildi.

Mahalle sakinleri hurdacıların bu binaların dışında başka bir binaya da girdiğini görünce duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ile kavgacılar arasında çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü.

Kavga sırasında binada bulunan hurdacılar bina içindeki bazı nesneleri sokağa atmaya başladı.

Hurdalıklar daha sonra sokağa atılan nesneleri yaktı ve mahalle sakinleri polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yanan cisimlere müdahale ederken, polis de davacıları ifadeleri almak üzere karakola götürdü.

“HERŞEY BOZULDU”

Mahalle sakinlerinden Çetin Kurtuluş ise şunları söyledi: “Boş olan evler için belediye ihaleye çıktı. İhale sahibi diğer hurdacılara da teklif verdi. Sonra baktık, hurdacılar hurdacılar içeriyi boşaltmışlar.” Evin içini boşaltmakla kalmayıp karşıdaki binaya da girdiler. Bu kez karşıdaki binaya giren hurdacılar ile mahalleli gençler birbirleriyle “Orası yıkıldı” diye tartıştı. O. Onlar yukarıdan aşağıya bir şeyler attılar, biz onları söküp topladık. Biz geldiğimizde her şey bitmiş, evin içini tamamen boşaltmışlardı” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber