Çin, Gazze’de ateşkes çağrısını yineledi

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Chin Shu, İsrail-İsrail meselesinin ele alındığı BM İnsan Hakları Konseyi’nin 55. oturumunda ülkesi adına konuştu.

Daimi Temsilci Çın konuşmasında, Gazze’de benzeri görülmemiş bir insani krizin yaşandığını belirterek, “Acil ateşkes, uluslararası toplumun talebi ve barışın sağlanmasının temel şartıdır.”

İsrail’e soykırımın önlenmesine yönelik Uluslararası Adalet Divanı’nın geçici tedbir ve talimatlarını uygulaması çağrısında bulunan Çın, insani yardım kuruluşlarının Gazze’de faaliyet göstermesine izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çin’in, Filistin halkının meşru ulusal haklarını elde etmesi yönündeki haklı davayı desteklediğini vurgulayan Çın, Filistin topraklarının işgaline ve halkın zorla yerinden edilmesine kararlılıkla karşı çıktığının altını çizdi.

İki devletli çözümün uluslararası toplum tarafından genel olarak kabul edildiğini ve Filistin ile İsrail’in barış içinde bir arada yaşaması için en gerçekçi yolu temsil ettiğini vurgulayan Çın, tüm ülkeleri bu yönde çaba göstermeye çağırdı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber